Posts

Showing posts from December, 2013

Cake Engineer

Image
Engineervs  The Cake Maker



wahh..tengok tajuk macam pelik ja kan..macam best pun ada..
the cake maker tu cita-cita aku..yang engineer tu tak berapa nak minat sangat..tapi insyaAllah kalau ada rezeki aku nak masuk Fakulti Kejuruteraan tahun depan..pelik kan..minat benda lain belajar benda lain..tak pelik pun..Allah is the best planner kan ?  
Sekarang ni aku belajar asasi and belajar physics..apa yang aku nampak haluan aku selepas asasi aku nak jadi engineer..yeah..nak meramaikan engineer dalam family aku..even aku tak minat 'sangat' pun engineering nie..aku percaya minat tu boleh dipupuk slow-slow..
perancangan aku if one day aku jadi engineer sekali pun aku tak nak tinggalkan impian aku nak jadi cake maker..aku jadi engineer but in the same time aku nak ada kedai kek sendiri..thats my plan..cita-cita aku makin kuat bila tengok Malaysia Hari Ini (MHI)..ada la diorang tunjuk yang seorang engineer and arkitek ni buat bisnes cakemaker..diorang sendiri yang decorate kek-kek tu..go…

#part 1 : Asasi Sains Fizikal UNIMAS

Image
bismillah

Post kali ni aku nak cerita pasal life aku dekat Pusat Pengajian Pra Universiti (Universiti Malaysia Sarawak)..Alhamdulillah aku sudah masuk semester 2 dekat sini..aku batch ke-4 sesi 2013/2014

Pusat Pengajian Pra Universiti (Universiti Malaysia Sarawak) menawarkan 2 program asasi iaitu asasi sains hayat dan asasi sains fizikal..apa yang membezakan dua benda nie ? asasi sains hayat belajar biologi dan asasi sains fizikal belajar physics..so hayat boleh jadi doktor dan fizikal boleh jadi engineer..actually tak semua akan jadi doktor dengan engineer ni..haha..

semester 1

Asasi Sains Hayat Credit Hours Asasi Sains Fizikal Credit Hours Biologi 6 Physics 6 Mathematics 6 Mathematics 6 Chemistry 6 Chemistry 6 Bahasa Inggeris 3

frust tak dapat balik cuti krismas :(

Image
tu la kau..duduk lagi jauh-jauh..orang lain cuti 5 hari pun boleh balik rumah..sob sob..kalau la syarikat penerbangan tu bapak aku punya..tiap-tiap minggu aku balik..kalau bapak kau punya kan ? 
haishh..ni yang buat perasaan aku nak sambung degree dekat semenanjung semakin membuak-buak ni..boleh la balik rumah bila cuti panjang sikit..ni tak..bagi la cuti seminggu pun , kalau harga tiket flight mahal kempunan jugak la aku nak balik rumah..sial la ! pening arr ! 
apa aku nak buat sepanjang cuti 5 hari ni hah ?  ni yang buat aku rindu family aku ni..rindu masakan mama aku.. 
                                              arghh !!  mengidam nak makan semua ni

playboy itu suami aku

Image