Posts

Showing posts from May, 2013

masa depan -KMPP vs UNIMAS-

Image
Alhamdulillah Rezeki semua datang dari Allah Kita semua hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukannya
Cakap pasal result spm aku  result aku biasa-biasa ja berapa ketul A ja dapat impian aku nak sambung asasi tapi  dengan "A yg bnyak sangat tu" asasi macam tak layak ja untuk aku mohon So dengan keberanian yg ada aku mohon ja asasi dalam upu tengok bawah

6 daripada 8 pilihan  aku pilih asasi aku ambil risiko kot haha 4 pilihan pertama tu aku nak sangat2 kos-kos tu boleh bawak aku ke medic nak jadi doketot kot haha doketot okay !!
baru-baru nie result upu pon keluar dapat dak aku jadi doktor ?? tengok bawah
^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^
Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah yang tu ja aku mampu ucapkan even pilihan ke 5 aku redha rezeki aku nak jadi doktor tak da mungkin petunjuk Ilahi sebab 4 pilhan tu duk atas kot depa tolak satu persatu smpai pilihan ke 5 aku redha ada seorang senior cakap boleh tukar kos dekat unimas aku tukar ka tidak ?? kita tunggu next entri haha
selain ip…

nak mantap english :)

Image
Jealous ! Jealous ! Jealous ! Coii !! You all must think i'm a arrogant guy right ? Actually i'm jealous to guys who can write especially can speak in english very well  This is my first try to write in english since i'm blogging Ngeee ~ So after SPM last year , my english became more clumsy A few months without english classes it making me more in trouble  Jyeah :'( Seriously i'm lack of confident to speak in english I believe many people out there have same problem like me right ?? easy to understand what other people talk about but difficult to talk back right ? hehe
So before i enter the college life  I must do something with my english right Anyone can help me how to improve english in writing and speaking ? Anyone ?? huhu






#sorry teacher for my broken english (kalau la teacher aq baca) muahaha #grammar beterabuq #vocabulary aku kurang mantap #fikir banyak kali nak post ka dak (malu cek oii) haha





lirik lagu yuna-lelaki

Image
Sapa kat sini peminat yuna ?? kalau hampa semua peminat yuna kan kan...hi-5 dua tiga kali ... kita geng !!!  (bajet sangat mamat nie) ...haha...one of reasons aku minat kat yuna mesti laa sebab lagu-lagu dia...for me lagu-lagu yang dia cipta lain dari yang lain kan kan ?? lagi satu aku tabik kat dia even dia dah lama duk oversea tapi still bawa imej islam....



Pada pendapat aku la kan...walaupun dia tak menang banyak anugerah kat Malaysia tapi dia dah harumkan  nama Malaysia kat US oooo....eh eh...haritu dia menang AJL laa...hehe..okay okay !! back to title ...lagu terbaru dari yuna-Lelaki....aku bukan lelaki macam yuna nyanyi ya...haha..insha Allah...cara yuna sampaikan lagu nie memang best...*tabik spring bebeh*...
YUNA-Lelaki  Kau fikir kau siapa 
Cinta ini kau buang saja 
Ku tak perlukan memori 
Dan kau tak perlu kembali 

Kau fikir ku apa 
Siang malam engkau yang punya 
Kau datang dan kau pergi 
Kau buat aku begini 

Oh lelaki 
Tak guna ku berikan semua 

Banggakah dirimu 
Kekasihmu sahabatku 
Rupa…

1 MEI 2013 - LABOUR DAY

       Happy        labour        day.... 1 MEI 2013