Posts

Showing posts from January, 2013

salam maulidur rasul !!

Image
WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH

~Redha~

Image
Ajal , jodoh , perpisahan , pertemuan semua telah ditakdirkan oleh ALLAH kan.. aku redha dengan atas apa yang telah ditakdirkan olehNya.. arwah tok sebelah ayah aku sudah kembali ke rahmatullah pada 11.01.2013.. aku terkejut kowt.. x sngka arwah akan pergi secepat tu.. arwah x pernah tunjuk tanda-tanda pown yang dia akan meninggalkan kami.. mungkin ada tanda tapi aku ja kowt yang x perasan.. tapi semenjak dua menjak nie arwah selalu ambil angin kat luar rumah.. al maklum la rumah aku tepi bendang (sawah padi ) .. umur arwah tok aku 83 tahun tapi masih kuat.. ramai yang terkejut bila pak aq bagitaw tok aku meninggal.. maw x terkejut beruk.. sehari sebelum arwah pergi , arwah duk duduk kat luar rumah lagi kowt.. ada jugak yang duk marah pak aku.. depa kata cam ni
            hamba Allah : awat la hang tak bagitaw yang arwah duk sakit ??             pak aku       : nak bagitaw cam na..dah arwah duk sihat..
hehe..tapi kan.. kesian kat arwah tok aku.. x sempat nk jumpa abang aku ngan anak…

Sekadar berkongsi~

TIDAK AKAN HANCUR 10 GOLONGAN MAYAT INISegala NabiOrang Yang Berperang Kerana Allah (Jihad)Orang Alim (Ahli ulama’ Yang Diredhai oleh Allah)Orang Yang Mati Shahid (mati ketika berperang menegakkan islam)Orang yang Menanggung Al-Quran (Orang yang Menghafal ayat-ayat Al-Quran)Raja Yang AdilTukang Azan (Bilal yang azan selama 12 tahun harus masuk Syurga)Orang yang mati Ketika Nifas (orang yang mati bersalin)-> Kelebihan para IbuOrang yang dibunuh dengan zalimOrang yang mati Hari Jumaat @ malamnya (jumaat)

capital L

Image
Assalamualaikum... Selamat sejahtera
Akhirnya penantian aku berakhir gak..hehe..lama gak la aku nak dapat lesen L nie..lebih kurang 2 minggu la..aku sekolah memandu dekat ilmu baru..,betoi la depa kata..kalau ambik kat situ msti lmbat la..mostly kawan2 aku recommend dekat KV..
Nak dijadikan cerita,kawan pak aku kerja kat kolah memandu 2..ingat cepat la sikit semua urusan..tapi hampeh..x pa firdaus..sabar itu kan separuh daripada iman..hehe..lagipun kalut nak p mna kan..aku kan penganggur tegar..haha..
So kalau diikutkan prosedur depa aku kena buat latihan 8 jam pulak.esok start la...hope semua berjalan dengan lancar la..

cuti :(

Image
Assalamualaikum......
aku nak bagitaw hampa semua nie (walaupun baru sorang follower) sudah sebulan lebih aku kerja sebagai TLDM...mesti hampa semua terkejut kan..muka aku yang x berapa aktif nie masuk TLDM ?? actually TLDM stand for Tidur Lena Dan Makan..sepanjang cuti yang depa bagi kat aku, dengan tanpa ragu-ragu aku berkhidmat untuk TLDM..haha..kawan-kawan aku punya la pakat cari kerja..aku duk goyang kaki kat rumah ja..antara sebab-sebab mengapa aku tak pergi cari kerja :
  1.lesen motor pun tak ada apatah lagi kereta..huhu   2.kena p ambil adik aku balik kolah..jangan tnya sbb apa aku tak p hantar..hehe   3.enjoy kat rumah dengan cuti yang diberikan   4.lepas gian kat tv,fb,games,segala movie yang ada..hihi
so sekarang nie aku mengadap laptop,television dan layan running man..hehe..boring tak duk rumah ?? hampa p belakang rumah tanam buah anggur..hampa tunggu sampai masak..masa tu hampa boleh la tengok boring ke tak..boleh la juga uji iman hampa..hehe



+follow aku taw.. +tahniah…

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani

Image
hip hip hoorayy !! 
Alhamdulillah..aku sudah ada blog aku sendiri..sudah lama aku mengidam nak ada blog sendiri ni..hehe..walaupun aku bukan pandai sangat dalam membina ayat tapi aku akan berusaha untuk menulis..FIGHTING !!..haha..disebabkan aku ni tengah menunggu result SPM mungkin aku akan bergiat aktif dalam berblogger ni..aku ulang sekali lagi MUNGKIN ok..aku buat blog ni pun sebab jeles dengan bebudak lain yang ada blog..hihi..aku pun x taw nak tulis pa dah..kbai