Posts

Showing posts from March, 2013

spm

kelmarin result spm dah pun umum...result aku tak gempak mana pun...apa yang aku target tak dapat..nak kekal straight A macam UPSR ngan PMR tak boleh pun...hehe...result aku ada A+ sampai C+...sesat 1 C...tak sangka aku...C+ aku bahasa inggeris...before nie trial aku A kot..haiya..1 kelas aku bi jatuh...dengan subjek sains aku ?? hmm..smua B..haha..aku expect lbh lagi sbnarnya..haha..tamak sungguh... tapi alhamdulillah aku redha...mugkin ALLAH dah bagi kat aku time UPSR ngan PMR dulu kot...ALLAH tak bagi straight A kali nie sebab nak aku usaha lebih lagi...berubah jadi baik lagi...nasib baik mak ngan ayah aku terima result aku dengan seadanya...malam lepas dapat result siap bawa jalan2 gitu..haha...mungkin sebab aku tak frust depa pun redha je la...
so adik2 yang nak ambil spm jangan ingat UPSR ngan PMR hampa straight A boleh dpat straight A dalam SPM nah usaha tu penting taw !!


SPM oh SPM ~

Esok result SPM nak keluar !!! haiya..macam2 aku rasa la nie...dup dap dup dap la..sometime tak rasa apa2 pun...haha..malas si nak fikir sangat pasal result..buat semak kepala ja..doa dan tawakal je la noh...aku nak sangat2 tengok kat slip aku tuh semua A.. tak kesah la A+ ka A ka A- ka..janji capital A..sayang kau capital A...muahaha...kalau la aku tak ditakdirkan dapat semua A kan ~ aku harap sangat aku redha ngan keputusan tuh..aku nie cepat putus asa..cepat sangat nak down.. 'Ya ALLAH , KAU berikanlah kekuatan kepada aku untuk menerima segala keputusan yang bakal aku perolehi ' .amin..mak aku pun dah pesan...terima ja segala keputusan yang bakal aku dapat...hope result aku better daripada trial dulu...soal nak further study pulak ?? ramai yang duk tanya kat aku pasal tuh..senang ja aku jawab..tngok result lu pok cik  mok cik noh..hehe...ok la hampa semua (bajet macam ramai yang nak baca) doakan aku yang terbaik untuk esok..

#21 mac please be nice to me #semoga ALLAH berikan …

cara semakan keputusan SPM 2012 secara online dan sms

Image
CARA SEMAKAN KEPUTUSAN SPM 2012 MENGGUNAKAN SMS
Taip SPM [No Kad Pengenalan] [No Angka Giliran]
hantar ke 15888
CONTOH SPM 95052902XXXX KCXXXXXXX hantar ke 15888

*Perkhidmatan Semak Keputusan SPM 2012 akan diaktifkan bermula jam 10 pagi, 21 Mac 2013 dan akan ditamatkan pada 12 tengah malam, 27 Mac 2013.*

CARA SEMAKAN KEPUTUSAN SPM 2012 SECARA ONLINE


Klik siniSistem Analisis Peperiksaan Sekolah (SAPS)Klik kotak Semakan Ibu Bapa yang berwarna Hijau.Masukkan No. Kad Pengenalan atau Sijil Lahir dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah klik butang Semak Laporan.



7 keajaiban dunia bawah air

Image
1. Belize Barrier Reef,iaitu rangkaian pulau karang terbesar kedua setelah Great Barrier Reef di Australia, terletak di Belize, iaitu negara jajahan Inggeris yang terletak di Maerika Tengah.

2. Deep Sea Vents,dikenali juga sebagai “black smoker” atau perokok hitam, iaitu aktiviti pengeluaran gas dan air panas ke permukaan bumi kerana kegiatan vulkanik.

3. Kepulauan Galapagos,iaitu sebuah kepulauan yang terdiri dari 13 pulau berapi dan bebatuan yang terletak di samudera Pasifik sekitar 1000 km sebelah barat Amerika Selatan. Galapagos merupakan salah satu daerah gunung berapi teraktif di dunia. Galapagos juga terkenal kerana jumlah species binatang dan tumbuhan yang besar dan pernah dijadikan objek penelitian oleh Charles Darwin yang menemukan teori seleksi alam.

4. Great Barrier Reef,seperti yang pernah diceritakan di 7 Keajaiban dunia Alam, great barrier Reef adalah untaian kepulauan karang terbesar di Perairan Australia.


5. Danau Baikal,adalah danau terdalam dan tertua di dunia, dan memi…

fobia yang agak pelik

Image
Someone mesti ada perasaan takut kan ?? tak kira la takut kat apa pun...kalau korang takut sangat kat something ia dinamakan fobia...semua dah taw kowt...nak spesifik lagi maksud fobia ialah ketakutan yang amat sangat terhadap sesuatu...
ada banyak jenis fobia..tapi aku nak kongsikan kat korang fobia yang agak pelik bagi aku la..tak sangka ada jugak fobia cam2..
1)Anuptaphobia : Fobia untuk kekal SINGLE
2)Aurophobia : Fobia pada emas 
3)Bancophobia : Fobia pada bank.
4)Bibliophobia : Fobia pada buku
5)Cacophobia : Fobia pada kehodohan
6)Geliophobia Fobia pada gelak ketawa
7)Hexakosioihexekontahexaphobia Fobia pada nombor 666
8)Hippopotomonstrosesquipedaliophobia Fobia pada perkataan yang panjang
9)Ithyphallophobia Fobia ternampak, terfikir atau mengalami zakar yang menegang
10)Panophobia or Pantophobia Fobia pada segala-galanya
yang nombor 10 tu menakutkan...macam mana la nak hidup...asyik takut ja...hehe...aku pulak fobia pada ketinggian (tak sampai tahap fobia lagi kot)

Running Man

Image
Korang minat tak citer korea ??  setahu aku budak-budak perempuan ja kowt yang fanatik abis dengan citer-citer korea nie.... budak lelaki yang fanatik abis ngan citer korea ??  jarang aku dengar kowt . hehe .. Aku sebagai lelaki pun minat-minat cam2 ja .. tak da la sampai tampal poster dalam bilik bagai .. huhu ... setakat nie aku tengok citer Running Man , God Of Study  , My Girlfriend iS  Gumiho ... aku tengok yang 2 ja ... jangan tanya aku sapa nama pelakon dia ... mesti fail la.. haha... kalau running man ok lagi la ...

Actually Running Man nie variety show ... serius lawak beb ..  


running man dibintangi oleh 1. Yoo Jeasuk (Yoo-ruce Willis / Grasshopper) 2. Gary (Gae-colas Cage / Monday Boyfriend) 3. Ha-ha (Ha-roro / Ha-rad Pitt / Penguin) 4. Ji Suk Jin (Big Nose Older Brother / Impala) 5. Kim Jong Kook (Commander / Tiger) 6. Lee Kwang Soo (Kwang-Potter / Giraffe) 7. Song Ji Hyo (Mong Ji Hyo / Ace / Miss Mong / Bad Ji Hyo / Monday Girlfriend) 
Setiap episod ada misi yang berlainan..setiap …

niat dalam hati semasa mengambil wuduk

Ketika Ambil Wuduk niatkanlah dalam hati

1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".

2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, putihkanlah >mukaku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku di tangan kanan ku ini".

4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".

5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, lindunglah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".

6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini".

7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan.
"Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".

8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, bawak…