Posts

Showing posts from February, 2013

lesen oh lesen

Image
Finally ~ dapat juga lesen P untuk motosikal ... secara rasminya aku pemegang lesen P yang berkuatkuasa 18/2/2013 - 18/2/2015 ... huhu ... bukan senang nak dapat lesen rupanya .. sengsara kot .. hujan panas semua aku terpaksa redah (buat teruk sat) .. muahaha .. so bagi korang yang belum ambil lesen motosikal .. dengan kehenseman yang ada kat aku (perasan sat) ... aku bagi langkah-langkah yang korang perlu ambil untuk dapat lesen P motosikal ... perlu ka aku bagitaw ?? bagitaw jelah kan .. sharing is caring kan ...mula-mula korang kena
pergi ke sekolah memandu daftar dulu ... ikot korang la kalau nak guna ajen .. pastu korang kena masuk kelas KPP (kursus pendidikan pemandu) 5 jam .. 5 jam ok !!kena pulak ambil ujian undang-undang berkomputer .. markah lulus 42/50 .. aku ambil 2 kali kot .. kalau repeat kena bayar 17 hinggit .. lepas lulus ujian kena hadiri kursus Pra L .. 3 jam teori 3 jam praktikal .. lepas seminggu atau lebih korang dapat la lesen L korangpastu kena latihan kat lita…

menunggu ~

Image
bila la agaknya result SPM 2012  nak keluar hah ?? dah jadi wolverine aku duk tunggu nie..hehe.. ada la khabar angin sepoi2 language lalu kot telinga aku nie yg result SPM 2012 keluar hujung bulan 2.  21 FEB - 28 FEB .tapi pak aku kata semua tu propa ja.. al-maklum la.. PILIHAN RAYA ka apa ntah ..ada aku kisah !! hakhak.. khabar angin lagi ?? depa duk post dekat FACEBOOK yang berkemungkinan besar result keluar 20 MARCH 2013.. wah !! lambat lagi  :'(   so moral of the story.. kita banyakkan bersabar ,selalu berdoa dan selalu  tengok tv (satgi hampa trlepas pulak nak ambil result) ... hahaha

doakan aku supaya dapat 9Asemoga remaja2 kelahiran 1995 yang awesome dapat result yang gempak nanti.. Insha ALLAH