Posts

Showing posts from June, 2014

jawapan penuh apo bondo eh ni ?

jawapan penuh Apo Bondo eh ni ? (episod 1)
SUKA HATI LUMBA LARI TERKEJUT BERUK TAHI BINTANG HABIB JEWELS JALAN JALAN CARI MAKAN MATI KATAK GARISAN PENAMAT PULAU PINANG AIS BATU CAMPUR TUKANG KAYU TERENGGANU SHEIKH MUSZAPHAR SENJA LOGAM MADU TIGA TAJAM IKAN BAKAR LAGENDA BUDAK SETAN BUAH TANGAN RIBUT PETIR CUCUK CUCUK TELUR MATA FILEM SERAM BASIKAL TUA PAHANG LUMBA HARAM MAYBANK DERMA DARAH MALAM PERTAMA PINTU SUKA HATI BELON UDARA PANAS SOTONG KERING SAMSENG TAHI CICAK KAKI JORAN PISANG GORENG TAKUT BINI SUP AYAM KEDAH MEKANIK CUKAI PINTU DO RE MI MAHATHIR MOHAMAD HARIMAU BINTANG ULAT BUKU PENING KEPALA

Tips MUET

Malaysia University English Test (MUET) . Sebenarnya MUET ni nak uji tahap kemampuan kita dalam bahasa inggeris . MUET amat penting kalau nak sambung ijazah/degree/bachelor . Tambah-tambah kalau korang nak jadi doktor kena la dapat band 4/5/6 . Kalau Law mesti band 4 and above jugak . Tengok ! Siapa kata MUET tak penting ? Kalau tak salah aku exam MUET ada tiga sesi . Sesi Mac / Julai / November . ikut universiti korang la nak ambil bulan berapa . macam aku bulan Mac . Btw , MUET ada tiga paper : kertas 1 (Listening) , kertas 2 (Speaking) , kertas 3 (Reading) , kertas 4 (Writing)

        Sumpah MUET ni susah bagi aku . dah la aku tak minat bahasa inggeris . Redah je . Ingat lagi masa exam haritu , dengan tak cukup masa , cuak lagi . hahaha . Alhamdulillah aku dapat band X . cukup-cukup makan . So , sebagai student yang pernah ambil MUET nie aku nak share la sikit tips MUET kat korang :


Improve awal-awal inggeris korang . jangan esok nak exam baru korang nak practicevocabulary de…