Tetamu

Wednesday, 25 September 2013

pinjam barang orang

          

tengok tajuk kat atas buat aku sakit hati ja...cukup pantang aku kalau orang pinjam something tapi lambat nak pulangkan...kalau orang pinjam lepas tu bagi rosak pulak ??? yang ni boleh buat aku jadi hulk ni.colour pelangi lagi HULK tu..haha..susah sangat ka nak jaga pastu pulangkan cepat ? at least kalau terlupa sangat sangat tu boleh la slow talk lagi..mostly kita manusia macam ayat kat bawah ni

    tak bagi mengata , bila bagi buat harta

aku ni dah la susah nak kata "tak boleh"...dah orang nak pinjam kan...nak juga kita tolong orang yang dalam kesusahan..acewah ayat..hoho...nak menipu pun berdosa..hehe.. (kalau terdesak aku tipu jugak)
sepanjang dalam hidup aku , ramai yang suka pinjam kat aku..disebabkan aku ni baik hati aku pun bagi je la..tanpa fikir dulu aku main bagi je...baru-baru ni member aku pinjam pendrive..bila aku buka ja semua file aku hilang...yang ada file dia ja...dengan muka seposen muka tak bersalah cukup lengkap la mamat yang pinjam tu cakap "file kau kena buang la dengan antivirus dalam laptop aku..laptop aku kalau kesan virus memang diye buang terus file tu" ....DAMN !! habis yang kau nak pinjam tu kenapa ??? arghh ..sakit hati kan ?? tambah-tambah yang pinjam duit..liat sungguh diorang nak bayar..so kita sebagai manusia memang la ada hak nak pinjam kan..aku pun kadang-kadang meminjam...at least kita jaga la hati orang yang bagi pinjam tu.. (nasihat buat diri aku juga)

bila kawan korang lambat bagi barang yang diorang pinjam kan..bagi ja la apa-apa hint kat peminjam tu..perli-perli sikit..tazkirah pun boleh..haha..

kalau tak bagi juga ??
bagi pelempang ja ~~
insya Allah dia akan ingat 

#pengalaman + tips 

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.
Instagram