Tetamu

Sunday, 20 January 2013

~Redha~

Ajal , jodoh , perpisahan , pertemuan semua telah ditakdirkan oleh ALLAH kan.. aku redha dengan atas apa yang telah ditakdirkan olehNya.. arwah tok sebelah ayah aku sudah kembali ke rahmatullah pada 11.01.2013.. aku terkejut kowt.. x sngka arwah akan pergi secepat tu.. arwah x pernah tunjuk tanda-tanda pown yang dia akan meninggalkan kami.. mungkin ada tanda tapi aku ja kowt yang x perasan.. tapi semenjak dua menjak nie arwah selalu ambil angin kat luar rumah.. al maklum la rumah aku tepi bendang (sawah padi ) .. umur arwah tok aku 83 tahun tapi masih kuat.. ramai yang terkejut bila pak aq bagitaw tok aku meninggal.. maw x terkejut beruk.. sehari sebelum arwah pergi , arwah duk duduk kat luar rumah lagi kowt.. ada jugak yang duk marah pak aku.. depa kata cam ni

            hamba Allah : awat la hang tak bagitaw yang arwah duk sakit ??
            pak aku       : nak bagitaw cam na..dah arwah duk sihat..

hehe..tapi kan.. kesian kat arwah tok aku.. x sempat nk jumpa abang aku ngan anak dia yg lagi sowg...anak arwah @ pak long aku masuk hospital buat operation jantung.. abang aku pulak..duk atas kapal.. adik aku yang berumur 6 tahun dah mula rindu kat arwah.. bila adik aku tengok gambar arwah mesti nangis.. arwah meninggal semasa tidur.. so x taw pukul beqapa. alhamdulillah arwah meninggal pada hari jumaat.. x payah kowt aku nak cerita lebih-lebih.. arwah pown dah selamat di sana.. semoga arwah tok aku dicucuri rahmat oleh ALLAH....

*setiap kali kita ingat akan kematian ... ganjaran pahala pasti akan diberikan

2 comments:

  1. hmm setiap yang hidup pasti akan mati ... semoga rohnya dicucuri rahmat

    ReplyDelete
  2. ajal maut semua telah ditentukan. Alfatihah...

    ReplyDelete

Powered by Blogger.
Instagram